Det var noen av dere søtinger som gjettet riktig i ste. Jeg bakte nemlig en smash kake, men etter min smak ble den litt for søt. Har satt den i kjøleskapet nå så skal prøve den i morgen igjen da den har blitt kald. Kanskje den er bedre da! Oppskriften er lånt fra KOKEBOKA (link)
Oppskriften jeg brukte var:
Bunn:
4 eggehviter
3 dl sukker
40 ritz kjeks (evt. 75 g ritz og 75 g smash eller kutte ut kjeksen og slå til med 150 gr smash)
Glasur :
4 eggeplommer
3 ss sukker (kan sløyfes)
60 g meierismør
200 g mørk kokesjokolade
5 dl vaniljekrem
3 dl fløte (eller 3,3dl som er en boks)
1 pose smash!-sjokolade ekstra stor 250 gram (eller Smash minis, ettersom disse er fine å ha hele på toppen av kaken!)
Framgangsmåte:
Sett stekeovnen på 175 grader.
Bunn:
Ha kjeks i en pose og knus de litt med et kjevle.
Pisk eggehvitene litt og tilsett sukkeret. Pisk videre til stiv marengs. Ha de knuste kjeksene i marengsen.
Kle en langpanne med et bakepapir. Bre røren utover formen, men ikke la den dekke hele formen ca. 3/4.
Stek bunnen i ca. 15 minutter. Avkjøl bunnen helt før du pynter den.



Glasur :
Eggeplomme, sukker og smør smeltes forsiktig sammen under omrøring på lav varme. Ha deretter i sjokoladen og rør til en jevn og fin glasur.
Ha sjokoladeglasur over hele kaken. Del den i 2.
Ha vaniljekremen på den ene halvdelen, legg den andre delen av kakebunnen oppå. Ha pisket krem på toppen, og pynt med knuste smash eller Smash minis. Nå i sommersesongen kan man også pynte med jordbær i tillegg for å få litt friskere smak. (jordbær og sjokolade er jo aldri feil :-)
Kaken bør pyntes samme dag som den serveres.



Har du smakt smash kake før?