Bak stengte dører


Denne boken var rett og slett helt utrolig. Det må være den verste jeg har lest. Gjennom hele boken satt jeg med en diger klomp i magen, og var faktisk redd for hva som kom til å skje på neste side. Boken er en selvbiografi, så det at det har vært en ekte hendelse er bare helt ekstremt å tenke på. Det er groteskt. 

Kristina var bare 4 år gammel da hennes egen far prøvde å drepe moren hennes, men med et mislykket forsøk ble han dømt, fengslet og fratatt retten til å ha kontakt med sine 4 barn. Likevel gjør moren det slik at Kristina og hennes yngste bror flytter til faren i Sverige, ni år senere. Det er slik livet til Kristina ble til et helvette. Som 15 - åring blir Kristina faren sin sex-slave. Han misbruker henne flere ganger om dagen, og han har sine tidspunkt for når det skal skje. Han vekker henne til og med på natten for å få utført ønsket sitt. Er Kristina heldig, kan han utsette det en time, men det skal skje, uansett. Faren hennes nekter henne også å gå uten for leilighetens fire vegger. Hun får ikke gå på skole, på butikken eller noen ting. Han er redd for at hun vil finne seg noen andre gutter, eller fortelle om hemmeligheten deres til noen. Han mener nemlig det at kjærligheten mellom far og datter er det fineste som finnes, og syntes ikke det er noe feil ved at far og datter deler seng. 

Kristina blir gravid med faren sin, og føder datteren Monica som er sterkt utviklingshemmet. Bare fire dager etter fødselen forgriper han seg på nytt, og slik fortsetter det. Barn nummer to blir til i en voldtekt bare en mnd etter fødselen, og Kristina må gå gjennom enda et svangerskap med faren sin som faren til sitt eget barn. Til sosialvesenet forteller de at faren til barna er en svensk gutt med navn Anders Eriksson. Selvom ingen tror på historien deres, er det likevel ingen som griper inn. 

Sannheten om at faren har forgrepet seg på datteren kommer frem til slutt. Han blir dømt til fengsel, og Kristina mister omsorgen for ungene sine. Hun prøver å få seg en utdanning og få orden på livet sitt, men mislykker. Hun prøver seg i mange forskjellige jobber, men ender til slutt opp som en prostituert. 

 

Historien var spennende fra starten av, og jeg var helt i sjokk da jeg var ferdig å lese boka. At det faktisk har vært noen som har opplevd dette, setter så sterke spor. Hun fikk ingen hjelp, og det viser jo bare at barnevernet ikke har gjort jobben sin riktig.

Boken får et terningskast 6 av meg og selvom det er en ekkel og grotesk bok, anbefaler jeg på det sterkeste å lese den. 

Har du lest boken før? Eller skal du gjøre det nå? 


PS: Jeg prøver å skrive nye innlegg her nede, men internetten er litt sugent, så det tar time å laste opp et bilde. Derfor kommer det noen ferdigskrevde innlegg :) 

8 kommentarer

Pauline Krohn

01.08.2012 kl.17:35

Har ikke lest boken før ...
har ikke lest den, er ikke så sikker på at jeg vil det engang:(

Kristina-Pernille

01.08.2012 kl.17:47

Har ikke lest den, men jeg har planer om å lese Regines bok eller hva en heter ganske snart nå, så kanskje jeg leser denne etter det..

Maiken - Med I

01.08.2012 kl.18:28

har ikke lest den, men den står på boklista mi over bøker jeg må lese :)
har ikke lest den..

lisebjork

01.08.2012 kl.21:16

Har ikke lest den, men liker selvbiografier, som forteller om hvor fælt noen faktisk kan ha det..
Hørtes nesten litt fæl ut! Vet ikke hvor lyst jeg egentlig har å lese den...

Line Veronica

03.08.2012 kl.01:01

Har ikke lest boken før, men det hørtes ut som en skikkelig spennende bok.

Nå vet jeg hva jeg ska kikke etter når jeg kommer over en bokhandel! :)

Skriv en ny kommentarHei!
Mitt navn er Madelen og jeg er 19 år. Kommer fra Nittedal, og jobber som butikkmedarbeider. På bloggen min vil du kunne lese om min hverdag som inneholder trening, mote og min fritid.
Kontakt: madelentujak@gmail.comhits ♡ Design av Tonjemt ♡